*Nettavisen* Nyheter.

Peruanske toppsjefer dømt for massakrer

Lima (NTB-AFP): Fire tidligere topptjenestemenn i Peru ble fredag dømt til 25 års fengsel for å ha beordret 24 drap under den såkalte skitne krigen i Peru på nittitallet.

Tidligere president Alberto Fujimoris høyre hånd, rådgiveren Vladimiro Montesinos, er en av de dømte. Også den tidligere forsvarssjefen, hærsjefen og en major ble funnet skyldig i å ha beordret drapene på 24 personer i to ulike massakrer i 1991 og 1992.

Den hemmelige paramilitære gruppen «Grupo Colina» utførte begge massakrene, og 20 medlemmer av spesialstyrken ble også dømt til mellom 15 og 25 år i fengsel. Under en av massakrene kalt Barrois Altos-drapene, ble 15 personer skutt ned og drept under en grillfest.

Massakrene skjedde på nittitallet, tiåret da president Fujimori kjempet mot den peruanske geriljagruppen Sendero Luminoso (Lysende sti). Både regjeringsstyrker, paramilitære og geriljagrupper begikk grusomheter i «den skitne krigen».

Tidligere president Fujimori er allerede dømt for å ha autorisert Colina-massakrene. Han er også dømt for korrupsjon og kidnapping, og soner en straff på 25 år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.