RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pessimister er bedre slankere

(Shutterstock)
Innstillingen din kan påvirke om du går ned i vekt.

(SIDE2): Forskningen slår et slag for pessimistene, da nye funn kan tyde på at den personlige innstillingen vår kan påvirke om vi går ned i vekt eller ikke.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Kan bli for optimistisk
Forskerne fant at det å være for optimistisk faktisk kan negativt påvirke evnen til å gjennomføre en diett, og at negative følelser kan ha en positiv effekt ved endring av atferd, det skriver Marie Claire.

Forskerne fulgte overvektige pasienter som gjennomgikk et slankeprogram ved en klinikk og testet dem for å kartlegge hvilken personlighet de hadde. Forskerne fant at alle deltakerne ble mer optimistiske etter hvert som vekten ble mindre og det motiverte dem til å holde fast ved sine nye kostholdsvaner. Men deltakerne som i utgangspunktet var svært optimistiske fikk etter hvert problemer med å gå ned i vekt.

- Disse resultatene støtter tidligere funn som sier at negative emosjoner har en positiv effekt på atferdsmodifikasjon, dette fordi pasienter bryr seg mer om plagene sine, sier forskerne ifølge nettstedet.

Positiv innstilling også gunstig
Den generelle forbedringen som skjer ved positiv tenkning er imidlertid ikke nødvendigvis ugunstig. Dette er fordi at den økende optimismen kan resultere i at personene fastholder ved den sunne livsstilen de tilegner seg ved klinikken. Forskerne understreker at pasientenes fremgang og selvkontroll er viktig for å redusere psykologisk stress og for å opprettholde vekttapet.

Ja, takk, begge deler
Tidligere studier har vist at det å være ulykkelig eller pessimistisk innstilt faktisk kan øke resultater i skolesammenheng og øke motivasjonen. På den andre siden viser flere studier hvordan optimisme øker levetiden og reduserer risikoen for hjertesykdommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere