RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PET advarer danske OL-deltakere

Sist oppdatert:
København (NTB-Ritzau): Dansk overvåkingspoliti advarer landets deltakere mot faren for terrorangrep under OL i russiske Sotsji.

31 mennesker er drept i to selvmordsaksjoner i Volgograd de siste dagene, og frykten er stor for at terrorister skal slå til når vinter-OL åpner i Sotsji om fem uker.

Sotsji ligger drøyt 900 kilometer sør for Volgograd, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) advarer de danske deltakerne mot faren for lignende terrorangrep der.

- Vi er gjort kjent med de spenninger som fins i Kaukasus-området, og PET har orientert oss om at det ikke er usannsynlig at det vil oppstå episoder som det vi har sett i Volgograd, sier sjefen for den danske OL-troppen, Morten Schram Rodtwitt, til DR Nyheder.

PET tror rett nok at eventuelle terrorangrep under OL vil finne sted utenfor Sotsji, men terrorbombene i Volgograd vekker likevel bekymring, medgir Schram Rodtwitt.

- Det er ubehagelig at det eksploderer bomber i den regionen hvor vinter-OL skal holdes. Jeg tenker først og fremst på utøvernes sikkerhet under OL og de forberedelsene vi skal igjennom, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere