RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peter G. innfridde

Sist oppdatert:
Tankrederiet General Maritime med Peter Georgiopoulos i spissen toppet konsensus.
General Maritime som før jul i fjor solgt unna store deler av flåten fortsetter å tjene godt med penger. Rederiet som har den profilerte greskamerikaneren Peter G. som toppsjef fikk et resultat på 24 millioner dollar, eller 76 cent pr. aksje i tredje kvartal.

Til sammenligning var resultatet i samme periode i fjor på 7,2 millioner dollar. Analytikerne hadde i snitt ventet et resultat på 74 cent pr. aksje ifølge Thomson Fiorst Cal..

Frakteinntektene endte på 77,6 millioner dollar, ned fra 114,4 millioner dollar. Årsaken er en mindre flåte etter blant annet salg av flere tankskip til skipsreder John Fredriksen. Ratene gjorde imidlertid at de gjenværende skipene i flåten hadde en langt sterkere inntjening.

Mens Genmar i tredje kvartal i fjor kontrollerte en flåte 43 tankskip, i hovedsak aframax- og suezmax-tankskip, så var flåten i samme periode i år på kun 18 skip. Den gjenværende flåten består av 10 aframax'er og åtte suezmax'er.

Snittraten for flåten var imidlertid på 35.886 dollar pr. dag på timecharterbasis, sammenlignet med 21.457 dollar i tredje kvartal 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere