RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peter G. satser med Spetalen

Sist oppdatert:
Den greskamerikanske rederen Peter C. Georgiopolous satser nå på riggselskapet Standard Drilling.
Det er det profilerte investoren Øystein Stray Spetalen som står bak Standard Drilling og er hovedaksjonær. Spetalen er kjent som nær venn av skipsreder John Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim.

Det er derfor interessant at Fredriksens konkurrent Peter G. nå går inn i Spetalens riggsatsning. Fredriksen har gjennom Frontline ved et par anledninger forsøkt seg på oppkjøp og fusjon med Peter G's New York noterte stortankrederi General Maritime, men uten at partene har kommet til enighet.

Peter G. går inn med 100 millioner kroner i Standard Drilling gjennom en rettet emisjon på kurs 6 kroner. Standard Drilling som handles på OTC-listen i Oslo, får dermed Peter G. som en større aksjonær. Hans eierandel blir omkring 8 prosent.

Ifølge Standard Drilling har Peter G. gitt uttrykk for at han ønsker å bli en aktiv eier i selskapet. Han har fått plass i styret. Spetalen vil etter emisjonen sitte med 43 prosent av aksjene i Standard Drilling.

Riggselskapet har i dag to oppjekkbare rigger i ordre ved Labroy-verftet med opsjoner på ytterligere to rigger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere