RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petraeus: - Feilinformerte ikke om Benghazi-angrep

Washington (NTB-AFP): Tidligere CIA-sjef David Petraeus mener han hele tiden har gjort det klart at det var en al-Qaida-gruppe som sto bak angrepet på USAs konsulat i byen Benghazi i Libya.

Det forteller kongressrepresentanten Peter King, som var til stede da Petraeus forklarte seg om saken i Representantenes hus fredag.

King mener på sin side at Petraeus opprinnelig hevdet at angrepet 11. september i år var et resultat av en spontan demonstrasjon mot den islamfiendtlige videoen «Muslimenes uskyld».

Saken har utløst politisk strid i USA, og republikanske politikere mener regjeringen og CIA til å begynne med ga et feilaktig bilde av angrepet som kostet den amerikanske ambassadøren Chris Stevens livet.

Ifølge TV-stasjonen CNN forsto daværende CIA-sjef Petraeus straks at angrepet var en terroraksjon. Men det fantes minst 20 etterretningsrapporter som skapte forvirring ved å knytte angrepet til den islamfiendtlige videoen.

Disse rapportene viste seg etter hvert å ikke stemme, men opplysningene ble ikke avkreftet før etter at Petraeus hadde holdt sin første redegjørelse for Kongressen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere