RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petraeus visste raskt hvem som sto bak i Benghazi

Washington (NTB-AFP): Tidligere CIA-direktør David Petraeus visste nesten med en gang at det var al-Qaida som sto bak angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi, melder CNN.

I en høring om Benghazi-angrepet i Kongressens etterretningskomiteer fredag vil Petraeus fortelle det han vet om angrepet og hva CIA visste.

CNN sier at Petraeus straks forsto at det dreide seg om terror, og at det var den al-Qaida-tilknyttede gruppa Ansar al-Sharia som sto bak, men at det også var minst 20 andre etterretningsrapporter som skapte forvirring ved å knytte angrepet til en islamfiendtlig video.

- Disse rapportene viste seg etter hvert ikke å være riktig, men det var først etter at han hadde orientert Kongressen. Alt dette tok det en stund å sortere ut. Det er derfor han vil legge det fram i morgen, sa CNNs Barbara Starr torsdag.

Obama-administrasjonen er blitt kraftig kritisert av Republikanerne for utilstrekkelig sikkerhet ved konsulatet og for å ha gitt skiftende forklaringer om angrepet som kostet ambassadør Chris Stevens og tre andre amerikanere livet.

USAs FN-ambassadør Susan Rice har fått hard kritikk for å ha sagt fem dager etter angrepet at det var spontane demonstrasjoner mot videoen som var bakgrunnen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere