RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petre Nå slankes

Sist oppdatert:
70 millioner skal spares i NRK. Det starter i Petre. Storsatsing Petre Nå må kutte to stillinger etter kun tre måneder.

Onsdag kveld fikk Petre-ansatte beskjed om at to av de åtte stillingene i Petre Nå skal bort.

- Det mest drastiske kuttet i Petre på ti år. Å redusere med to personer er dramatisk i en redaksjon på åtte journalister. Jeg synes dette sier mye om den alvorlige situasjonen NRK er i nå, sier Tone Donald, redaksjonssjef i Program Riks Ung til Adresseavisen.

Donald sier det betyr at 'Petre Nå' får mindre nyheter og mer musikk, men det er for tidlig så si hvor mye endringer det blir. PetreNå ble lansert som Petres nye flaggskip for nyheter og "tungt" innhold i september.

- Dette er rett og slett rart. Sjefene har gitt oss svært gode tilbakemeldinger på det vi holder på med. Vi er svært lei oss og skuffet over at vi ikke får fullført det vi har begynt på. Dette setter veldig store spor, sier Torstein Paulsen, tillitsvalgt i NRK Petre, til Adressa.

Petre Nå hadde vaskeseddelen "landets første nyhetsprogram av og for ungdom" som "bringer nyhetsbildet nærmere unge lyttere og setter dagsorden i høyt tempo med reportasjer, intervjuer og debatter", med Tor-Erling Thømt Ruud (bildet) som programleder.

- Det er jo ingen hemmelighet at NRK satser på å opprettholde P1 som Norges største radiokanal, men vi har nesten ikke rukket å fordøye dette ennå. Det jeg kan si er at det ikke føles bra å få sjokkmeldingen om at Petre Nå må slankes, etter bare tre måneders drift. Petre er den minste radiokanalen i NRK, med minst ressurser. Men vi driver mest effektivt. Det kan virke som at vi nå blir straffet for at vi er unge og dynamiske, sier Paulsen.

- Vi har fått pålegg om å kutte så langt unna mikrofoner og skjermer som mulig, for at publikum skal merke lite, sier Kari Werner Øfsti, direktør i NRK Kringkasting. Hun presiserer at det ikke er noe vedtak på nedskjæringene ennå og at 70 millioner kroner er lite av et budsjett på tre milliarder.

- Men det er klart at kuttene vil bli oppfattet som dramatiske der de rammer, sier Øfsti. Endringene skal etter planen tre i kraft fra august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere