RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrobras nye anbudsregler favoriserer brasilianere

Sist oppdatert:
Petrobras har endret anbudsreglene for bygging av plattformene P-51 og P-52. De nye reglene krever at det benyttes både brasiliansk arbeidskraft og materialer i prosessen
Kontraktene er verdsatt til rundt 500 millioner dollar for hver av plattformene. Kværner har designet riggene men har ikke villet bekrefte om de er med videre i prosessen i form av et eget anbud.

De nye anbudsreglene krever at et minimum på 60 prosent av materialene som benyttes i byggingen av plattformene skal komme fra Brasil og at deler av plattformene skal bygges i Brasil.

Petrobras avgjørelse er i tråd med Brasils president Luiz Inacio Lula da Silvas valgløfte om at slike kontrakter skal tilfalle brasiliansk offshoreindustri.

Petrobras fremhever at de nye anbudsreglene vil sørge for at hovedparten av kostnadene forbundet med byggingen av plattformene vil bli holdt innenfor den brasilianske økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere