RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrobras utsetter plattformanbud

Sist oppdatert:
Det brasilianske oljeselskapet Petrobras har valgt å utsette anbudsprosessen på de to produksjonsplattformene P 51 og P 52. Mye tyder på at anbudsreglene skal endres slik at kontraktene går til brasilianske verft
Anbudene på de to meget viktige kontraktene for verdens offshoreverftsindustri skulle vært levert inn i slutten av februar, men nå er de utsatt på ubestemt tid.

Dette er tredje gang anbudene blir utsatt etter at de i fjor sommer ble et het tema i det brasilianske presidentvalget. Først ble anbudet utsatt fra august til desember, og så fra desember til nå.

Petrobras opplyser i en pressemelding at, i lys av den nye beslutningen og i overenstemmelse med selskapets mellomlange og langsiktige forretningspolitikk, så vil Petrobras reeksaminere den brasilianske industriens rolle i forbindelse med byggingen av de to plattformene.

Det er Kværner som har designet riggene, men det norske konsernet har ikke villet bekrefte om de er med i prosessen videre, i form av et eget anbud.

Mye tyder på at dette gjøres i tråd med president Lula da Silvas valgløfter om at slike kontrakter skal tilfalle brasiliansk offshoreindustri. Det skal ikke være helt overraskende på aktørene i bransjen.

Petrobras skriver at de nye kriteriene som skal innføres når det gjelder tildeling av byggekontrakter vil respektere internasjonal konkurranse.

Selskapet ønsker å gjøre utsettelsen så kort som mulig og annonserer de nye kriteriene for anbudene innen 14 dager. Petrobras skal gjøre forsinkelsene så små at de to plattformene kan være i drift innen den opprinnelige fristen på mars 2006. Riggene skal produsere på feltene Roncador og Marlim Sul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere