RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PetroJack forblir et "asset-play"

Sist oppdatert:
Styremedlem Petter H. Tomren forventer ikke at børsnykommer PetroJack kommer til å endre sin strategi om å være fokusert på eiendelene og ikke drift
- Vi har en strategi om å være asset-fokusert. Det er rimelig sikkert at vi kommer til å holde på den strategien, sa Tomren til iMarkedet.no i forbindelse med en presentasjon han holdt i dag på Norske Finansanalytikeres forenings riggseminar i dag.

Han fremholdt at dersom de eventuelt skulle ønske å drifte riggene, ville det bli dekket gjennom managementavtalen med Larsen Oil & Gas i Bergen.

PetroJack har i dag en jack-up-rigg (oppjekkbar rigg) under bygging i Kina. I tillegg sitter selskapet på opsjoner på ytterligere to rigger fra Jurong-verftet. Etter den siste tids prisoppgang på denne typen rigger sitter selskapet allerede med gevinster inne både på opsjonene og nybygget.

De totale prosjektprisene på de tre riggene dersom opsjonene blir erklært er henholdsvis 136, 139 og 143 millioner dollar. De to siste kan bli dyre på grunn av eventuelle endringer i borepakke-prisene og stålprisen.

- Hva tror du prisen ligger på et tilsvarende nybygg i dag, spurte Enskildas offshoreanalytiker Aasmund Tveitereid under presentasjonen.

- Du skal være veldig god for å komme særlig under 150 millioner dollar, svarte Tomren.

Tomren fremholdt at selskapet vil løpende vurdere sine exit-muligheter for både nybygg og opsjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere