RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrojack jobber med salg

Sist oppdatert:
Riggselskapet Petrojack oppdaterer nå på det strategiske arbeidet med selskapets fremtid. Kun to strategier foreligger og begge innbærer salg
Det var i august i år styret i riggselskapet Petrojack hentet inn meglerhusene Lehman Brothers og ABG Sundal Collier som finansielle rådgivere til å vurdere alternativer som vil maksimere aksjonærenes verdier.

Petrojack har nå kommet med en oppdatering på arbeidet, og konklusjonen er at kun to strategier foreligger, enten salg av de tre jackup-nybyggene eller å skaffe et nytt bud på aksjene.

Det indikeres en pris i melding på 180 millioner dollar pr. rigg, og 22 kroner pr. aksje, basert på henholdsvis prising riggen til et amerikansk riggselskap og en ikke amerikansk aktør. En pris pr. aksje på 22 kroner representerer en pris pr. rigg på 175 millioner dollar.

Det jobbes parallelt med å fremskynde leveringstidene for rigg nummer to og tre med inntil seks måneder. Dagens leveringstidspunkter er første kvartal 2007, første kvartal 2008 og utgangen av juni 2008 for de tre jacku-riggene.

Det understrekes også at prisene på nye rigger og riggutstyr stiger kontinuerlig som en refleksjon av det stigende markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere