RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petroleumslov rett rundt hjørnet i Øst-Timor

Sist oppdatert:
Øst-Timor er en kommende olje- og gassprovins i Asia, og nå er en viktig del av grunnlaget for den videre fremdriften på vei i form den ferske statens første petroleumslov
Det er ventet at den nye petroleumsloven for Øst-Timor vil bli vedtatt til uken, noe som forventes å åpne veien for kjøp av letelisenser neste år.

Dette opplyste Øst-Timors minister for miljø og investeringer, Jose Fernandez Teixeira tirsdag kveld. Regjeringen er ventet å vedta forslag på torsdag før det går til behandling i parlamentet til uken.

Arbeidene med den nye petroleumsloven har pågått de ni siste månedene.

- Vårt mål er å skape en meget moderne og veldig progressiv petroleumslov som også gir oss konkurransefordeler vi trenger for å tiltrekke oss investeringer, sa Teixeira til journalister i forbindelse med en energikonferanse melder Rigzone.

Ministeren mener at loven er avgjørende for å legge grunnlaget for at uutenlandske selskaper og investorer skal starte med leting både på land og offshore.

Ifølge ministeren planlegger landet å gjennomføre et globalt roadshow i begynnelsen av neste år for å skape interesse fra de internasjonale oljeselskapene. Det er ventet at landet vil gjennomføre lisenstildelinger kort tid etter dette.

Norske Global Geo-Services har allerede startet en satsning i Øst-Timor og skal gjennomføre en større seismikkstudie med tanke på salg av data til oljeselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere