RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petroleumstilsynet ble varslet om borerigg-feil

Stavanger (NTB): To uker før boreriggen Scarabeo 8 i Barentshavet begynte å krenge under fylling av en ballasttank, ble Petroleumstilsynet advart om feil på tankene.

Den dramatiske hendelsen skjedde under boring i Barentshavet 4. september, og 140 personer måtte mønstre av da alarmen gikk.

Årsaken til at riggen krenget 5,7 grader var utilsiktet fylling av en ballasttank. Bare to uker tidligere ble Petroleumstilsynet advart av Sjøfartsdirektoratet om at nettopp ballasttankene ikke var i tråd med regelverket, skriver Aftenbladet.

- Det er overhengende sannsynlig at feilene som Sjøfartsdirektoratet pekte på, er direkte årsak til nestenulykken, sier rådgiver Karl Kristensen i miljøorganisasjonen Bellona.

Ifølge Petroleumstilsynet medførte ikke hendelsen noen storulykkesrisiko, men tilsynet ser likevel alvorlig på det som skjedde. Tilsynet mente først at det ikke var grunnlag for å iverksette egen gransking av hendelsen, men har etter et møte med operatørselskapet ENI og riggeier Saipem mandag denne uka besluttet å iverksette gransking likevel.

Kristensen mener granskingen må få følger for virksomheten på riggen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere