RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia Drilling fortsatt uten løsning

Sist oppdatert:
Petrolia Drilling fikk som ventet et enormt underskud ifjor, og fortsatt har selskapet ikke oppnådd en endelig finansieringsløsningen med bankene
Det går frem av resultatrapporten for fjerde kvartal.

Riggselskapet hadde ved utgangen av 2002 en total pantegjeld på 247 millioner kroner, etter å ha gjennomført en større konvertering av gjeld i kvartalet. Bankene hadde i utgangspunktet gitt en betalingsutsettelse til 15. januar, men fortsatt er det ingen løsning på plass. Ifølge kvartalsrapporten fortsetter forhandlingene.

Petrolia Drilling fikk et underskudd i kvartalet på 273,4 millioner kroner, mot 9,8 millioner i samme periode i 2002. Det ble i kvartalet tatt en nedskrivning på riggene på 305 millioner kroner, som ga et driftsresultat på minus 318 millioner kroner.

Selskapet inntektsført 55,8 millioner kroner i kvartalet, i hovedsak oppgjør fra Petrobras som følge av kanselleringen av kontrakten på boreskipet Valentin Shashin.

Ingen nye kontrakter

Det er lite nytt å melde rundt selskapets tre boreenheter. Valentin Shashin ligger i opplag i Brasil og vurderes for oppdrag i det sydlige Atlanterhavet samt India.

Den gamle nordsjøriggen Petrolia har ligget i opplag siden desember 2001, og blir nå budt inn på en lang kontrakt i Mexico i tillegg til at det vurderes salg.

Det tredje enheten i porteføljen er den 20 prosentseide DeepSea Bergen, som er på kontrakt ut februar, og går videre på en kontrakt i mars med varighet i 90 dager. Det foreligger også en intensjonsavtale for en kontrakt med Norsk Agip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere