RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia Drilling har mistet egenkapitalen

Sist oppdatert:
Situasjonen i Petrolia Drilling er like svak, og selskapet hadde en negativ egenkapital på 73 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal
Petolia Drillings borerigg og boreskip lå også i tredje kvartal i opplag, og selskapet var uten driftsinntekter. I tillegg til ordinære opplags- og driftskostnader og avskrivninger, har selskapet i tredje kvartal tatt en ny nedskrivning på 42 millioner kroner.

Det gir et driftsresultat på minus 81,7 millioner kroner i tredje kvartal, og et resultat før skatt på minus 74,8 millioner. Selskapet har nå en negativ egenkapital på 73,3 millioner kroner.

Fortsatt drift forsvares likevel med at selskapet sitter med konvertible obligasjoner som ved en konvertering vil gi en positiv egenkapital pr. 30. september på 51 millioner kroner. Selskapet kan forlange konvertering når det måtte ønske. Det er konvertert gjeld etter utløpet av regnskapsperioden.

Kreditorene i Petrolia Drilling har som tidligere meldt gitt selskaper midler til å dekke opplagskostnader frem til begynnelsen av 2004, og det jobbes nå videre med å bedre den finansielle situasjonen.

Når det gjelder boreenheten så ligger de fortsatt i opplag. SS Petrolia markedsføres for langtidsbeskjeftigelse for PEMEX i Mexico, samt boreoppdrag i UK. Salg av riggen kan også være et alternativ.

Boreskipet DS Valentin Shahsin ligger i opplag i Buenos Aires. Selskapet vurderer boreoppdrag i Brasil, Argentina, Vest Afrika og India men har foreløpig ingen oppdrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere