RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia har fulltegnet planlagt emisjon

Sist oppdatert:
Riggselskapet Petrolia Drilling har nå fått plass en avtale med investorer som sikrer selskapet 80 millioner kroner i dne planlagte rettede emisjonen
Avtalen er gjort til en emisjonskurs på 1 øre pr. aksje, i tråd med refinansieringsforsalget lagt frem rett før helgen.

Petrolia Drilling har lagt frem tre alternativer til å løse selskapets akutte finansielle problemer, og det foretrukne alternativet ser nå ut til å være sikret. Det forutsatt en emisjonen på minimum 70 millioner kroner og maksimum 80 millioner kroner.

Skal behandles

Behandling av refinansiering og endelig emisjonsbeslutning og tegning skal finne sted på en ekstraordinær generalforsamling 8. mars.

Tegning er betinget en endelig beslutning av generalforsamlingen om emisjon samt godkjennelse av den fremlagte gjeldsløsningen, som blant annet omfatter konvertering av gjeld til konvertible obligasjoner.

DNO deltok ikke

Det opplyses videre at DNO ikke er blant tegnerne i den rettede emisjonen. Hovedaksjonær DNO er imidlertid signalisert at de vil tegne seg for sin relative andel i en planlagt reparasjonsemisjonen. Den vil ha et omfang på minimum 40 millioner kroner ifølge forslaget fra styret i Petrolia.

DNO eier omkring 40 prosent av aksjene i riggselskapet, som har et boreskip og en borerigg som begge ligger i opplag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere