RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia jobber videre med bankene(Ny)

Sist oppdatert:
Riggselskapet Petrolia Drilling melder i en oppdatering i dag at de fortsetter samtalene med sine banker, og at renter og avdrag vil bli rullert frem til en avklaring foreligger
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør

Det går frem av en oppdatering etter at konvertering av obligasjonsgjeld og usikrede kreditorer er fullført.

Oppdateringen er en konsekvens av at selskapets avtale med bankene om fortsatt drift utgår medio januar, ifølge meldingen utsendt 14. november i fjor. Ifølge dagens melding fortsetter selskapet og dets rådgivere forhandlingene med bankene, og sistnevnte vil la selskapet rullere renter og avdrag videre frem til en endelig avklaring foreligger.

- Det blir korte frister siden det er et behov for å følge opp fortløpende med utvikling i riggmarkedet og eventuelle kontrakter som kan snu situasjonen raskt, sier adm. direktør Lars Moldestad i Petrolia Drlling til iMarkedet.

Han vil ikke gi noen indikasjon på når en løsning må være på plass for at bankene ikek skal overta selskapet.

- Vi har utfordringer med markedet, og oljeselskapene viser fortsatt tilbakeholdenhet. Samtidig så er bankene så pragmatiske at de ser hvordan marked ser ut, og følger utnyttelsesgraden i riggmarkedet. Når den kommer tilbake så er de på banen. Utnyttelsesgraden er i dag rundt 80 prosent i de fleste markedene, og det er ikke så mange kontrakter som skal til før det begynner å bevege seg, sier Moldestad.

Totalt har selskapets usikrede kreditorer og obligasjonseiere konvertert gjeld for 208 millioner kroner til aksjekapital i løpet av de siste ukene.

- Utfra selskapets nåværende situasjon er dette veldig bra, og det bidrar til å gjøre det lettere å refinansiere med en bank eller andre. Vi har fått en mye ryddigere balanse, sier Moldestad.

Selskapets to heleide boreenheter, boreskipet Valentin Shashin og riggen Petrolia, er fortsatt uten nye kontrakter og ligger ledige.

Boreriggen Deepsea Bergen hvor Petrolia har en eierandel på 20 prosent, har en intensjonsavtale med Marathon Norge for boring fra april 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere