RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia nær ny bankløsning

Sist oppdatert:
Det haltende riggselskapet Petrolia Drilling håper å ha en løsning med bankene på plass i begynnelsen av juni. Selskapet er fortsatt uten kontrakter og inntekter
Riggselskapet Petrolia Drillling overlever nå på salg av eiendeler, og har hittil i år solgt boreutstyr for 1,5 millioner kroner, i tillegg til eierandelen i boreriggen Deepsea Bergen.

Ny kortsiktig løsning

Likevel er selskapet langt fra noen tilfredstillende økonomisk situasjonen, og mangelen på nye kontrakter gjør at selskapet forventer å måtte leve med høy risiko og kortsiktige finansielle løsninger.

Selskapet er fortsatt i forhandlinger med bankene, og i kvartalsrapporten skriver styret at de håper på en løsning i begynnelsen av juni. Ved forrige forhandlingsløsning fikk Petrolia avdragsutsettelse til 15. februar, dette er forlengst overskredet.

Uten inntekter

Pantegjelden er på 153 millioner kroner, mens øvrig langsiktig gjeld er på 228 millioner kroner, i tillegg kommer et konvertibelt obligasjonslån på 59 millioner kroner.

På grunn av manglende driftsinntekter og ny nedskrivninger endte driftsresulatet på minus 115,7 millioner i første kvartal, og resultatet ble på minus 119,9 millioner før disagio-poster.

Petrolia Drilling eier i dag boreriggen SS Petrolia og boreskipet Valentin Shashin. Eierskapet til sistnevnte er bestridt. Begge enhetene ligger i opplag, og selskapet vurderer oppgrad for enhetene, det vurderes også salg av SS Petrolia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere