RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia ser kontrakt før nyttår(Ny)

Sist oppdatert:
Petrolia Drilling har logget et av sine første overskudd på lenge etter å ha oppskrevet verdiene på selskapets borerigg. De forventer nå en kontrakt før nyttår
Nytt: Kommentarer fra presentasjon

Petrolia Drilling har valgt å oppskrive boreriggen S/S Petrolia verdi med 7 millioner dollar i tredje kvartal som følge av bedringen i markedet og økte verdianslag.

Konsernsjef Lars Moldestad sa på en presentasjon i Oslo i dag at selskapet forventer å ha en kontrakt for Petrolia klar før nyttår. Han anslår kostnadene ved å mobilisere riggen til omkring 2,5 millioner dollar.

Det gir riggselskapet et driftsoverskudd på 18,6 millioner kroner i tredje kvartal, tross null i driftsinntekter. Resultat før skatt endte på 21,3 millioner kroner.

Riggen Petrolia er nå bokført til 15 millioner dollar, mens verdianslagene ligger på 25 til 30 millioner dollar ifølge kvartalsrapporten.

Når det gjelder voldgiftssaken rundt boreskipet Valentin Shashin så avventer Petrolia Drilling fortsatt en endelig dom. Det er gjennomført avsluttende høring, og dom forventes i løpet av november/desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere