RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrolia tapte i voldgiftsretten(Ny)

Sist oppdatert:
Voldgiftsdomstolen i London har i en ny delavgjørelse kommet til at Petrolia Drilling må levere tilbake boreskipet Valentin Shashin til russiske Arktik
Det betyr et stort tilbakeslag for Petrolia Drilling som i en tidligere delavgjørelse fikk midlertidig rett til å beholde boreskipet frem til voldgiftsbehandlingen var endelig avgjort.

Det er grunnlaget den første avgjørelsen voldgiftsretten nå har reversert, og har kommet til at ikke kan brukes i denne saken.

Dersom Petrolia ikke finner grunnlag for en anke, ser dermed boreskipet ut til å være tapt.

Eierskapsspørsmålet over bord

Petrolia Drilling hadde egentlig kontrakt på boreskipet frem til slutten av 2007, hvor de ved utløp av leieperioden mente de hadde rett til å overta boreskipet.

Hvorvidt Petrolia Drilling ved utløpet av den omdisputterte timecharteret har rett til å overta boreskipet er ikke avgjort i den nye delavgjørelsen. Bakgrunnen dette er at Petrolias eventuelle krav til eierskap av boreskipet ved utløpet av kontrakten bortfaller, da voldgiftsretten har kommet til at skipet må tilbakeleveres.

Vil vurdere alle muligheter

De nærmere arrangementene for tilbakelevering, blant annet tidspunktet vil bli avgjort av partene, eller etter nærmere ordre fra voldgiftsdomstolen i London.

- Selskapet vil nå vurdere alle muligheter som er tilgjengelige, inkludert status for alt utstyret ombord skipet, så vel som en anke til engelsk høyesterett over den andre delavgjørelsen.

Petrolia skriver i pressmeldingen i dag at det er en mulighet for at både Petrolia Drilling og motparten Arktik vil gå etter tilleggskrav i relasjon til Valentin Shashin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere