RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Petter»: - UD var informert

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hjelperen bak Skah-barnas flukt informerte norske myndigheter om at aksjonen var i gang.

Mannen som organiserte flukten til Khalid Skahs to barn fra Marokko til Norge forteller i et intervju med TV 2, at UD var informert om at de var på vei fra Spania til Marokko.

- De ble informert når vi var i Spania om at vi var på vei, sier «Petter». Hjelperen til barnas mor, Anne Cecilie Hopstock, har tidligere erfaring fra den norske etterretningstjenesten.

Det var denne mannen som fikk med seg to offiserer fra Marinejegerkommandoen på aksjonen. Han påpeker at de to offiserene fra Marinejegerkommandoen aldri fikk noen form for betaling.

Hovedmannen bak Skah-barnas flukt fra Marokko hevder at offiserene bare fikk dekket utgifter som flyreise, hotellopphold og lignende. Den omtalte hjelperen forklarer også at de to er hans venner.

Det er tidligere kjent at de to offiserene skal ha utført oppdraget mens de var på ferie. Forsvaret har presisert at offiserene, som er tilknyttet de norske spesialstyrkene, ikke gjorde dette på vegne av Forsvaret eller i tjenesten. Saken granskes nå av Sjøforsvaret og offiserene skal avhøres.

Se innslaget på TV 2 her.

Selve overleveringen av barna skal ha vært udramatisk. «Petter» sier at noen i gruppen seilte inn til Marokko, mens andre kom seg inn i landet med ferge. Han understreker at de ikke kom seg inn på noen ulovlige måter. Alle opererte med sine egne dokumenter og kom seg inn som vanlige turister. De fikk overlevert de felles barna til OL-vinner Khalid Skah og hans norske ekskone kort tid etter at de var ankommet landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere