*Nettavisen* Nyheter.

Petter Nome til Kanal 4

Petter Nome er tilbake på eteren. Denne gangen i Kanal 4 hvor han skal lede et livssynsprogram. Nome skal kombinere jobben med stillingen som kommunikasjonssjef i flyktningerådet.

20.06.08 11:03

Det ble mye bråk da NRK ikke ville fornye Petter Nomes engasjement som programleder for sommeråpent i vår, på grunn av hans engasjement mot krigen i Irak. Dermed gikk han fra kanalen som hadde vært hans arbeidsplass i en årrekke.

Nå er den rutinerte journalisten tilbake på eteren, men denne gangen uten bilde, kun lyd. Nome er, ifølge VG, engasjert som programleder for et livvsynsprogram som kanalen skal sende når de kommer på lufta over nyttår.

– Jeg har definert begrepet livssyn ganske vidt. I dette programmet snakker jeg med mennesker som har tatt store, avgjørende valg, eller opplevd noe som fikk livet til å endre retning, sier Petter Nome til VG.

Ifølge VG har Nome skrevet under en avtale om å levere 25 programmer i livssynsserien til Kanal 4 og han skal foreløpig ha gjort opptak med Ap-politikeren Saera Khan og den tidligere fotballspilleren Jan Åge Fjørtoft.

Nome kombinerer journalistjobben med stillingen som kommunikasjonssjef i Flyktningerådet og kombinasjonen av informasjonsjobbing og journalistjobbing har bragt Nome opp i trøbbel før.

Da Nome forsøkte å dele sin tid mellom det nå nedlagte PR-byrået McCann Informasjon og NRK, ble det ramaskrik.

Til slutt satte NRK en stopper for bijobbingen. Han kunne nemlig ikke få fornyet tillit i NRK-stallen hvis han ikke droppet jobben som rådgiver i McCann. Det var NRKs nye regelverk som forhindret frilansere som Nome å ta slike ekstrajobber.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.