*Nettavisen* Nyheter.

Petters første dag som sjef

VALLHALL (vif.no): - Jeg skal ikke lage noen revolusjon over natta, sier Petter Myhre (34), som ble hovedtrener i Vålerenga etter at Kjetil Rekdal valgte å trekke seg. I dag gjennomførte han trening og pressekonferanse med stil. Se også portrettintervjuet med han på VIF TV.

23.08.06 18:22

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg kommer ikke til å lage noen revolusjon over natta, men etter hvert skal jeg nok sett mere mitt personlige preg på dette, sier Petter Myhre til vif.no. I går trente han laget foran øynene på et fulltallig pressekorps.

Han legger ikke skjul på at det var trist å få meldingen om at Kjetil Rekdal trakk seg som hovedtrener for Vålerenga.
- Jeg har samarbeidet med "Reka" i mange år, sier Petter. I dag så han en kamerat og arbeidskollega i trenerteamet forsvinne ut døra på Valle for siste gang, sier tobarnsfaren fra Strømmen.

Beveget
- Det er klart at slik gjør deg beveget, sier Petter, som har gått gradene i Vålerenga som juniortrener og u-trener. Han ble hentet opp i trenerteamet for elitelaget foran denne sesongen.
I går møtte han pressen for første gang som hovedtrener.
- Det gikk greit, men hverdagen blir helt anderledes nå. Jeg har knapt hatt tid til å tenke på konsekvensene siden jeg fikk tilbudet om overta i går ettermiddag.
- Jeg har sagt ja til å være hovedtrener ut sesongen. Det var slik klubben ville ha det, sier Myhre.
Nå skal han bruke de neste månedene til å finne ut om han ønsker å være en kandidat til jobben på permanent basis fra og med neste sesong.

Trenerprofil
- Vi kommer til å jobbe fram en trenerprofil for klubben. Det er et viktig stykke arbeide, sier sportslig administrativ leder Lars Bohinen til vif.no. Det kan godt ende med at Petter Myhre har de ferdighetene vi ønsker. Det vil tiden vise, sier han.

Petter Myhre er opptatt av teamarbeidet. At spillere, leder og klubb skal dra i samme retning og være sitt ansvar for helheten bevisst.

Han har vært den som har ledet de fleste treningene etter at han rykket opp som assistent til Kjetil Rekdal foran denne sesongen.

Stått sammen
- Vi har stått sammen om dette siden januar måned i år. Resultatene er ikke samlet sett gode nok. Det er alt for ujevne prestasjoner. Avstanden mellom det vi presterte mot Brann i Tippeligaen og mot Fredrikstad i cupen er alt for stor. Dette må vi ta tak i.
Det kan ikke svinge slik.

Første oppgave blir Viking borte i Tippeligaen til helga.
- Vi kan ikke se på den kampen som et være eller ikke være. Jeg tror vi trenger tre seiere for å berge plassen. Det blir første oppgave. Vi kan havne i nedrykk og vi kjempe om medalje. Så tett er ligaen i år.

-Vi kan
Topp-prestasjoenene vår denne sesongen viser at vi kan , men det har vært en del kamper som viser hvor sårbare vi også er, sier Myhre.

Onsdag er det fridag for han og spillerne. Torsdag starter spissingen inn mot Viking-kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.