I et intervju med den amerikanske TV-kanalen CNBC opplyser toppsjefen at Pfizer har allerede begynt å produsere opp doser av den nye koronavaksinen, som skal være spesialdesignet for omikron-varianten.

- Denne vaksinen vil være klar i mars, fastslår Bourla.

Han la til at vaksinen også vil fungere mot andre varianter av koronaviruset, men understreket at det ikke er sikkert at omikron-vaksinen vil være nødvendig å ta i bruk, men at de vil ha dosene klare for land som ønsker omikron-vaksinen i sitt vaksinasjonsprogram.

Les også: Omikron er viruset vi har ønsket oss - nå holdes Norge stengt for å beskytte sykehusene mot uvaksinerte

- Håpet er at vi vil oppnå noe som har langt større beskyttelse mot infeksjoner, fordi dagens beskyttelse mot sykehusinnleggelse og alvorlig sykdom, er helt ok nå, men kun hvis, la oss si, at du tar den tredje dosen av koronavaksinen, sier Pfizer-sjefen.

Ifølge data fra Storbritannia er Pfizer og Modernas koronavaksine, kun rundt 10 prosent effektive mot å forhindre symptomatisk infeksjon av omikron, 20 uker etter at man har tatt andre dose. Det blir imidlertid poengtert at to doser fortsatt vil gi god beskyttelse mot alvorlig sykdom. Hvis man tar en oppfriskningsdose, så vil effektiviteten øke til 75 prosent, ifølge studien.

CNBC har også snakket med Moderna-sjef Stephane Bancel, og han fortalte at Moderna også jobber for øyeblikket med en omikron-vaksine, men at de fortsatt ikke har startet de kliniske studiene.