RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PFU avviser å behandle Marit Christensens bok

Sist oppdatert:
Pressens Faglige Utvalg kommer ikke til å behandle Marit Christensens bok «Moren», om Wenche Behring Breivik.

Presseforbundet sier det ikke er mulig å innføre regler for sakprosa.

Advokat Hans Marius Graasvold klaget på vegne av avdøde Breivik boken inn for Pressens Faglige Utvalg for å få en presseetisk vurdering. Utvalgsleder Hilde Haugsgjerd sier til Aftenposten boken ligger utenfor PFUs mandat.

- Vi skal ta oss av klager som gjelder aviser, nettaviser, radio og TV. Bøker er ikke omfattet av PFUs klageordning. Forfattere og forlag er ikke medlemmer av de organisasjonene som står sammen om PFU- ordningen, forklarer hun.

Fredag diskuterte styret i Norsk Presseforbund om det var grunnlag for å innføre egne regler for å kunne behandle klager på bøker. Styret synes diskusjonen er prinsipielt viktig, men konkluderte med at det ikke er rom for å vurdere bøker.

- Vi kom til at det ikke er mulig med dagens vedtekter å innføre egne regler for klagesaker på sakprosa. Om vi skal gjøre dette, må det en vedtektsendring til, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere