RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS-eier preget av dollar-kursen

Sist oppdatert:
Det franske seismikkkonsernet Compagnie Generale de Geophysique (CGG) ble preget av en styrket euro også i andre kvartal, men holdt bunnlinjen oppe
CGG som er en av de største aksjonærene i det norske seismikk og oljeservicekonsernet PGS, fikk et resultat på 6,5 millioner euro i andre kvartal, opp fra 5,9 millioner i samme periode i fjor.

Omsetning i euro falt imidlertid fra 178,5 millioner i andre kvartal 2002 til 162,2 millioner i år, i hovedsak på grunn av en styrket euro mot dollar. I dollar økte inntektene med 13 prosent til 183,9 millioner dollar. Seismikkinntektene endte på 115 millioner euro i andre kvartal, resten utgjøres av datterselskapet Sercels utstyrssalg.

Driftsresultat var noe svakere i år, og endte på 8,5 millioner euro, mot 9,8 i samme periode i 2002. Driftsmarginen økte imidlertid fra 17 til 23 prosent.

CGG melder at de fortsatt merker prispress i markedet, spesielt på landseismikk, hvor de nå vurderer endringer. Innen multiklient var trenden fortsatt positiv. Selskapet forventer å være preget av det vanskelige markedet også i andre halvår.

Når det gjelder eierskapet i PGS skriver CGG at refinansieringen går i henhold til plan og ventes å være gjennomført til nyttår.

Les også: Bedring hos tidligere PGS-partner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere