RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS får upliftinntekter ved Sao Tome

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet Petroleum Geo-services får nå sine første upliftinntekter i forbindelse med lisenstildelinger ved vestafrikanske Sao Tome
Det var tidligere denne uken det ble kjent at den første blokken i den felles økonomiske sonen mellom Nigeria og det lille øyriket Sao Tome hadde blitt tildelt.

Det er Petroleum Geo-services som tilbake 2001 og 2002 skjøt multiklient seismikken i området på eksklusiv basis med tank på fremtidig lisensrunder i området. Seismikken ble skutt i den mest lovende delen av den felles økonomiske sonen som inngår i geologien tilhørende det oljerike Niger-delta.

Lisensrunden har imidlertid trukket, men tidligere denne uken ble den mest attraktive blokk, blokk 1, tildelt ChevronTexaco, ExxonMobil og det ukjente norske Energy Equity Resources.

Det har ikke vært kjent hva salgsmodell PGS har hatt på salget av seismikken i området, men i dag bekrefter finansdirektør Svein T. Knutsen at de er basert på en uplift-modell.

Det betyr at tildeling av blokk 1 vil gi ny inntekter til PGS fra skytingen i området. Knutsen vil imidlertid ikke kommentere omfanget på upliftinntektene.

Det ble lagt ut totalt ni leteblokker i runden, og det er ventet ytterligere tildelinger etterhvert. Det vil gi PGS ytterligere inntekter fra seismikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere