*Nettavisen* Nyheter.

PGS fornyer avtalen med seg selv

Petroleum Geo-services har reforhandlet raten og avtalen for det flytende produksjonsskipet Petrojarl med seg selv på Varg-feltet. PGS er også operatør og største eier på Varg

19.05.08 00:45

Ifølge den nye prinsippavtalen med PL 038-lsiensen vil Petrojarl motta en fast dagrate på 90.000 dollar pr. dag. I tillegg er det fremforhandlet en variabel rate på 6,30 dollar pr. fat.De nye ratene vil gjelde med virkning fra 29. mai i år. PGS vil udner den nye avtalen ha rett til å terminere kontrakten dersom porduksjonen på Varg faller under 15.700 fat pr. dag.
Avtalen er inngått med forbehold om gjensidige akseptabel dokumentasjon.Bakgrunnen for reforhandling er at levetiden til Varg-feltet er forlenget. Hittil har Petrojar mottatt en dagrate på 220.000 dollar pr. dag siden 29. mai.Det er ventet at produksjonen på Varg-feltet vil ligge over 25.000f at pr. dag i andre halvår i år, noe som vil føre til en hyggelig økning i PGS sine inntekter på feltet med den nye ratestrturen sammenlignet med fast raten på 220.000 fat pr. dag.Det er PGS sitt eget oljeselskap Pertra som er operatør på Varg, og dermed må dekke mesteparten av rateøkningen. Petra eier 70 prosent av feltet, mens Petoro eier resten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.