RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS gjør ny "Spinnaker"-deal(Ny)

Sist oppdatert:
PGS har fått en avtale om salg av seismikk til Anglo-Suisse Inc. Som betaling får PGS og den ferske toppsjefen Svein Rennemo (bildet) aksjer og royalties
Nytt: Kommentarer fra PGS

Kontrakten gjelder 2.300 blokker med 3D-seismikk i Mexico-gulfen, ifølge en pressemelding fra Anglo Suisse.

PGS vil få en eierandel i Anglo-Suisse etter at selskapet har gjennomført en emisjon. PGS vil også få en royalty fra Anglo-Suisse utfra boreresultatene basert på seismikken.

- Dette er en avtale lignende den vi gjorde med Spinnaker i sin tid, hvor vi forsøker å få mer ut av vårt multiklient bibliotek, sier informasjonsdirektør Sverre Strandenes i PGS til iMarkedet i ettermiddag.

Ifølge Strandenes er avtalen foreløpig i en veldig tidlig fase, noe som også er bakgrunnen for at PGS ikke har sendt børsmelding om det nye samarbeidet.

- Vi diskuterte det, men kom til at det er i en for tidlig fase, og ikke substansielt nok, sier Strandenes, som viser til at tiden vise om det kommer noe ut av avtalen..

Seismikken dekker sentrale og vestre deler av gulfen, og vil primært benyttes til leting etter gass på store dybder.

Anglo-Suisse er et uavhengig energiselskap i det nordmaerikanske markedet.

Energiselskapet Spinnaker Exploration ble grunnlagt i desember 1996 av PGS, Warburg, Pincus Ventures L.P. og Roger Jarvis. PGS solgte seg ut av selskapet rett før jul i 2000 for 150 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere