RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS greier ikke innfri

Skuffende kvartal, men selskapet opprettholder utsiktene.

Oljeservicekonsernet Petroleum Geo Services (PGS) når ikke opp til analytikerforventningene for fjorårets fjerde kvartal. Selskapet opprettholder imidlertid guidingen for inneværende år.

PGS fikk et driftsresultat på 43 millioner dollar i fjerde kvartal 2009. Det er en bedring fra minus 29,9 millioner dollar i samme periode året før. Resultatet når imidlertid ikke opp til analytikerforventningene. I følge estimater innhentet av TDN Finans ventet analytikerne et driftsresultat på 56 millioner dollar.

Justert driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte op 141,5 millioner dollar, mot 227,5 dollar. Analytikerne hadde sett for seg 128 millioner dollar.

PGS fikk et resultat før skatt på 29,9 millioner dollar av en omsetning på 303,7 millioner dollar. I samme periode året før hadde selskapet et underskudd på 74,3 millioner dollar av en omsetning på 393,6 millioner dollar. Analytikerne ventet et resultat før skatt på 45 millioner dollar av en omsetning på 319 millioner dollar.

I rapporten skriver konsernet at første halvår av 2010 er fullbooket og at nordsjøsesongen begynner å ta seg opp. Selskapet opprettholder også guidingen for inneværende år. Ved utløpet av 2009 hadde PGS en ordrebok på 438 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere