RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS preget av ekstraordinære effekter(Ny2)

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-Services fikk et kraftig kutt i resultatene i andre kvartal sammenlignet med forrige kvartal, men korrigert for engangseffeker er fallet mer marginalt. Selskapet sliter med et av produksjonsskipene
Les også: PGS sliter med Foinaven-skipet

PGS fikk et driftsresultat på minus 0,5 millioner dollar i andre kvartal, mot pluss 43,3 millioner i første kvartal, og pluss 55,3 millioner i andre kvartal 2002.

Det er blant annet reverseringen av en inntekt fra multiklientsalg i Brunei på 18,1 millioner som trekker ned. Totalt er driftsresultatet belastet med 38,3 millioner dollar i kvartalet, mot positive engangseffekter på 27,4 millioner i samme periode i fjor.

Korrigert for engangsposter endte driftsresultatet på pluss 37,5 millioner dollar. Netto finansposter er noe bedre enn i samme periode i fjor, og endte på minus 42 millioner, mot minus 45,7 millioner i andre kvartal 2002.

I tillegg har selskapet opplevd et kraftig fall i det mer lønnsomme salget av multiklient seismikk. Det er til en viss grad oppveid av økt salg av kontraktsseismikk hvor marginene tradisjonelt er svakere.

Mens salget av multiklient seismikk falt med 51 prosent sammenlignet med 2002, så viser kontraktsseismikken en økning på 48 prosent.

Omsetningen var nær uendret i forhold til første kvartal, og endte på 295,4 millioner dollar, mot 248 millioner i andre kvartal 2002.

Aksjen falt kraftig som følge av tallene i ettermiddag og endte ned 5 prosent til 5,70 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere