RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS satser igjen på oljeleting

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-services ser igjen muligheter i å utvikle et mindre oljeselskap og kjøper seg inn i britiske Genesis Petroleum Plc.
PGS hadde suksess med oljeselskapssatsningen Pertra på norsk sokkel, og nå ønsker de å gjøre noe av det samme på britisk sokkel. PGS melder tirsdag at de har kjøpt 24,36 prosent av aksjene i det lille britiske oljeselskapet Genesis Petroleum Plc.

Det har blitt gjort gjennom en emisjon i Gensis, hvor PGS har plukket opp 25 millioner aksjer til 20 pence per aksje. PGS har dermed brukt rett under 60 millioner kroner på å skaffe seg eierandelen.

Som med Petra er begrunnelsen at selskapet ønsker å utnytte egne ressurser, denne gangen i form av selskapets enorme seismikkbibliotek. Det er også en utvidelse av det allerede pågående samarbeidet med Genssis.

PGS og Genesis etablerte i fjor et felleseid selskap, Genesis Petroleum Europe, som nylig ble tildelt en lisens på britisk sokkel og som har blitt forhåndsgodkjent som lisenseier på norsk sokkel.

- Den direkte investeringen på 5 millioner britiske pund i morselskapet Genesis Petroleum Plc er en del av PGS strategi for mer aktiv forvaltning selskapets investeringsavtaler for å ytterligere profittere på verdens største seismikkbibliotek, skriver PGS i en melding.

Genesis er notert på AIM-listen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere