RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS selger Atlantis til halv pris (Ny2)

Sist oppdatert:
PGS-sjef Svein Rennemo (bildet) melder nå at det er oppnådd enighet om det etterlengtede salget av Atlantis-virksomheten. Men prisen er mer enn halvert i forhold til den opprinnelige avtalen. PGS sier seg likevel fornøyd med avtalen, slik situasjoen hadde blitt
Oppdatert med bakgrunn og kommentarer fra PGS.

Ifølge en melding fra PGS er det oppnådd enighet om salget av oljeselskapet Atlantis, etter en modifisering av avtalen med kjøperen, Sinochem.

Salget skal gjennomføres innen 20. februar.

Betaling er på inntil 105 millioner dollar, hvorav 55 millioner skal betales ved gjennomføring av salget. De siste 50 millionene avhenger av gjennomføringen og betingelsene i visse salgskontrakter, opplyses det.

Avtalen om salg av Atlantis ble først undertegnet for ett år siden. Da var prisen 215 millioner dollar, og denne er nå altså mer enn halvert.

- Etter hvert som tiden går og man ikke får solgt, vil jo prisen tilpasse seg dette, sier informasjonsdirektør Sverre Strandenes i PGS til iMarkedet.

Han viser til at PGS hadde tatt konsekvensen av vanskene med Atlantis-salget ved at eierandelen ble nedskrevet etter tredje kvartal i fjor.

- Vi er fornøyd med den avtalen vi har fått til, i lys av hele situasjonen, sier Strandenes.

Endringene av avtalen fjerner alle forbehold av betydning, ifølge dagens melding.

- Betyr det at det ikke lenger gjenstår reelle forhold som kan stanse salget innen 20. februar?

- Ikke slik vi ser det, nei, sier Strandenes.

Problemene med salget i fjor skyldtes en rekke forbehold i avtalen.

Noe av dette dreide seg om godkjennelser og signaturer fra myndighetene i De Forenede Arabiske Emirater, hvor en del av Atlantis oljeinteresser er samlet.

Noe dreide seg om forbehold rundt inngåelse av salgskontrakter. Nå har man altså valgt å droppe disse forbeholdene, og i stedet legge dette inn i den variable etterbetalingen på inntil 50 millioner dollar, bekrefter Strandenes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere