RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS sliter med godkjennelser i USA

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services har fortsatt ikke fått på plass alle godkjennelser i forbindelse med refinansieringen. Dette forhindrer noteringen på en av de amerikansk børsene
PGS-aksjen handles i dag i det amerikanske gråmarkedet, og det ser ut til at dette vil skje en stund til. PGS skriver i en melding i dag at dette kan ha en negativ effekt på likviditet for de amerikanske aksjen, American Depositary Shares.

Det er godkjennelse av nyreviderte regnskaper etter de amerikanske regnskapsreglene US GAAP som fortsatt mangler for PGS. PGS jobber med ny revisjonen av årsregnskapene for 2001 og 2002 som en del av fullføringen av refinansieringen som fant sted i begynnelsen av november.

Så lenge dette ikke er på plass, vil aksjene ikke kunne noteres på en av de amerikanske børsene eller på den offisielle listen på Nasdaq.

Når det gjelder de norske regnskapsreglene så er alt på plass.

Det skal være flere faktorer som har forsinket og forvansket prosessen i USA, blant annet betingelser gitt under refinansieringen samt omorganiseringen av konsernet.

PGS har nå hentet inn ekspertise for å få fremdrift i prosessen og for å klargjøre flere funn gjort av revisoren Ernst&Young i regnskapene for 2001 og 2002. Det skal etter det selskapet forstår så langt kun dreie som disposisjoner uten kontanteffekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere