RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS utsetter enda en rentebetaling(Ny2)

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-Services har valgt å benytte utsettelseperioden på 30 dager, og vil ikke innfri et renteforfall 15. januar. Dette er andre gang på under en måned at konsernsjef Svein Rennemo utsetter
Nytt: Kommentarer fra selskapet

PGS begrunner beslutningen med selskapets pågående samtaler med bankene og obligasjonseierne hvor selskapets finansielle stilling vurderes og likviditetsituasjonen søkes optimert.

- Det er utfra et likviditetsoptimaliseringssynspunkt at vi velger å gjøre dette, sier informasjonsdirektør Sverre Strandenes i PGS til iMarkedet i formiddag.

Det er rentebetalingen for obligasjonslånet med en kupongrente på 8,15 prosent som løper til 2029, som PGS nå har valgt å utsette. PGS har til hensikt å innfri rentebetalingen innen 30 dager etter forfall 15. januar, så selskapet unngår mislighold.

- Dere opprettholder at dere vil innfri innen 30 dagers perioden også for de tidligere utsatte renteforfallene?

- Det gjør vi. Vi har en stram likviditet og det er derfor vi gjør dette, vi velger å holde likviditeten på den positive siden, sier Strandenes, som viser til at det kun løper morarenter på de forfalt beløpene og det kommer ingen gebyrer i tillegg.

Det forfaller ikke flere rentebetalinger før ved halvårsskiftet. PGS-kursen har falt 2 prosent etetr en times handel på Oslo Børs, og ligger på 3,02 kroner klokken 11.

PGS har gjort en tilsvarende manøver i romjulen da selskapet informerte markedet om at rentebetalingen for to obligasjonslån ble utsatt, og at selskapet har intensjoner om å betale for utløpet av 30 dagers perioden.

- Det ville vært unaturlig om vi ikke gjorde det samme ved dette forfallet, jeg tror de fleste venet at vi også utsatte denne gangen, sier Strandenes.

Det opplyses videre at advokatfirmaet Bingham McCutchen LLP har blitt satt til å representere obligasjonseierne i samtalene med selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere