RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Philips Electronics topper estimatene

Sist oppdatert:
Den nederlandske elektronikkgiganten Philips er på rett vei, og har lagt frem et overskudd for tredje kvartal tross en svak nedgang i salget. Tallene er bedre enn ventet
Philips fikk et nettoresultat på 124 millioner euro i tredje kvartal, mot minus 330 millioner euro i samme periode i fjor. Det var ifølge estimater innhentet av Dow Jones ventet et overskudd på 22,1 millioner euro.

Salget på nominell basis falt med 4 prosent i forhold til samme periode i fjor, og det er i hovedsak en svekket dollar som trekker ned i tillegg til salg av ikke-kjernevirksomhet.

Når det gjelder utviklingen i sammenlignbart salg, så er utviklingen positiv, og viser en stigning på 6 prosent. Driften viste et underskudd på 125 millioner euro, mot pluss 135 millioner i samme periode i fjor. Det var ventet et driftsunderskudd på 76,5 millioner dollar.

Underskuddet inkluderer restruktureringskostnader på 197 millioner euro. I tillegg er pensjonskostnadene økt med 84 millioner dollar. Fjorårstallene inkluderte en gevinst på 120 millioner euro.

Elektronikkonsernet bekrefter at de forventer å gå i pluss på driften i år, som er på linje med tidligere guiding.

Philips opplyser i kvartalsrapporten at kostnadsreduksjonene går som planlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere