RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure fortsatt uten store inntekter

Sist oppdatert:
Farmasikonsernet PhotoCure fortsetter å vise salgsvekst, men salget til konsernsjef Vidar Hansson er fortsatt klart for lavt til å kunne gi positive tall på bunnlinjen
PhotoCure hadde i tredje kvartal inntekter på 8,1 millioner kroner, opp fra 5,2 millioner kroner i samme periode i fjor. Hovedårsaken er økt salg av Metvix, selskapet solgt 5.975 enheter av legemiddelet i tredje kvartal, opp fra 3.055 i samme periode i fjor.

Det var imidlertid ikke nok til å gi pluss på bunnlinjen som viste minus 11,3 millioner kroner før en milepælsbetaling på 25,3 millioner kroner fra Galderma. I samme periode i fjor ar underskuddet fra driften på 14,8 millioner kroner.

Inkludert milepælsebtalignen fra Galderma viser PhotoCure et overskudd i tredje kvartal på 14,1 milioner kroner.

Venter på USA

PhotoCure har fortsatt til gode å få Metvix godkjent i USA, og de opplyser i dagens rapport at de fortsatt er i samtaler med amerikanske helsemyndigheter, FDA. De venter nå et svar før utgangen av året.

Selskapets amerikanske konkurrent Dusa har det siste året fått skikkelig fart på salget av sitt konkurrerende produkt for behandling av forstadier til hudkreft. Produktet er en direkte konkurrent til PhotoCure i dette markedet.

Hexvix den største hendelsen

- Den viktigste hendelsen i løpet av kvartalet var godkjennelsen av Hexvix i Sverige. Hexvix imaging av gallebærekreft representerer en stor kommersiell mulighet for PhotoCure, sier Hansson i en kommentar.

Selskapet er nå i full fart med arbeidet for å få Hexvix godkjent i resten av EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere