RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure-gründeren trer tilbake

Sist oppdatert:
PhotoCure-gründer Vidar Hansson mener tiden nå er inne for å tre tilbake som leder av selskapet. Det skjer etter store endringer i ledelsen tidligere denne måneden
Hansson går ifølge en melding fra farmasiselskapet av som konsernsjef og President med virkning fra 1. januar 2005. Hansson har ledet selskapet siden starten for åtte år siden.

Lederskiftet kommer kun to uker etter at store deler av ledelsen i PhotoCure ble skiftet ut, blant annet gikk Hanssons høyre hånd gjennom de åtte årene, finansdirektør Geir Christian Mehlen av i begynnelsen av november.

Endringene kommer etter skuffende resultatutvikling og mangel på den kraftige salgsekspansjonen som markedet hadde håper etter at selskapet ble tatt på børs våren 2000. Gjennombruddet i det viktige amerikanske markedet har også latt vente på seg.

Det er Kjetil Hestdal som fra nyttår vil overta ledelsen av PhotoCure. Hestdal som i likhet med Hansson er medisinsk utdannet, har vært i selskapet siden 1997, blant annet som elder sv forskning og utvikling og i de siste par ukene siste som leder av driften.

Han tidligere jobbet fem år i legemiddelgiganten Novartis med produktutvikling.

- Styret takker Vidar Hansson for hans dedikerte arbeid i PhotoCure de siste åtte årene og for å ha utviklet to farmasøytiske produkter med stort markedspotensial, sier styreformann Erik Engebretsen i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere