RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure kjører emisjon (Ny)

Sist oppdatert:
PhotoCure har fått plass et garantikonsrtium til gjennomføring av en fortrinnsrettsemisjon. Emisjonen til adm. direktør Kjetil Hestdal er allerede overtegnet. Les mer her
(Ny: Oppdatert med kommentarer fra adm. direktør Kjetil Hestdal)

PhotoCure varsler tirsdag morgen at de har fått på plass et garantikonsortium til en fortrinnsrettsemisjon som legemiddelselskapet nå skal gjennomføre.

Selskapet har fått fullgarantert emisjonen på 202 millioner kroner. Emisjonen planlegges gjennomført med fortrinnsrett for eksisterende aksjonærer på kurs 46 kroner.

- Jeg er meget fornøyd med at eksisterende og nye aksjonærer har vist så stor interesse for å bidra til at PhotoCure kan fortsette sin utvikling av nye og banebrytende produkter, sier adm. direktør Kjetil Hestdal i en kommentar.

- Jeg er spesielt glad for den store overtegningen i garantikonsortiet, sier han videre.

Styret i PhotoCure ASA vil nå innkalle til ekstraordinær generalforsamling med forslag om at det gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon.

Fire aksjer vil gi rett til å tegne en ny aksje.

Overtegning vil tillates og det utstedes omsettelige tegningsretter. Det foreslås at tegningsperioden skal løpe fra fredag 3. februar 2006 til og med fredag 17. februar kl 16.00 (norsk tid).

Fondsfinans ASA er tilrettelegger for emisjonen.

PhotoCure-aksjen steg kraftig mandag etter at selskapet fikk på plass en lisensavtale for sitt legemiddel Hexvix med GE Healthcare.

Dyrt å utvikle

Adm. direktør Kjetil Hestdal i PhotoCure forteller til iMarkedet.no at har etablert et garantikonsortium for henter inn 202 millioner kroner i en fortrinnsrettet emisjon.

- De to produktene vi har utviklet ble utviklet veldig billig i forhold til industristandarden og da brukte vi 450 millioner kroner. Det er dyrt å utvikle produkter, gjennomføre kliniske godkjente undersøkelser og markedsføre disse produktene, fortsetter Hestdal.


Garantikonsortiumet består av følgende investorer og selskaper:

Gezina AS
Arendals Fossekompani ASA
Ferd AS
Radiumhospitalets Forskningstiftelse
Rustad AS
Vicama AS
Range Capital
Odin Norge
DNBNOR Kapitalforvaltning Fondene
Vital
Skagen Vekst 1
Skagen Vekst 3
Bergen Kommunale PK
Ragnhild Ulstein Loen
Miraa Verdi AS
Marlin Verdi AS
ELL Loen
Vikerud Verdi AS
Ingus Verdi AS
Mustad Industrier AS
Pumpøs AS
MP Pensjon
Fondsfinans Kapitalforvaltning
Waterman Holding Inc
Norsk Hydro PK

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere