RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure-konkurrent uten vekst i USA

Sist oppdatert:
Amerikanske Dusa Pharmaceuticals har ikke klart å øke salget av sitt legemiddel Levulan i USA, og setter nå inn en salgsoffensiv før PhotoCure-sjefen Vidar Hanssons entrer markedet
Dusa's legemiddel brukes til behandling av forstadier til hudkreft, såkalt aktinisk keratose. Produktet vil være en direkte konkurrent til PhotoCures Metvix-produkt, når Metvix eventuelt får sin markedsføringstillatelse i USA. Begge legemidlene er basert på fotodynamiske prosesser, hvor virkestoffet belyses.

Dusa har siden 2001 hatt markedsføringstillatelse for Levulan PDT og virkestoffet Keratsick i USA, men salget har ikke tatt av. Det har det heller ikke gjort i første kvartal. Det ble i kvartalet solgt 1.842 enheter til sluttbruker, som er på nivå med snittet på kvartalsbasis i 2001 og 2002.

Selskapet har heller ikke lykkes med å øke utplassering av lysenheten BLU-U, og antallet sank fra 329 til 324 fra årsskiftet til utgangen av første kvartal.

Iverksetter offensiv

I forbindelse med at Dusa i fjor overtok markedsføringsansvaret selv, har de nå igangsatt en offensiv. Deres markedsførings- og salgspartner, Schering droppet ut av samarbeidet.

Offensiven består av tre komponenter, opplæring av leger, tiltak for å øke refusjonen ved bruk av behandlingen og evaluering av kliniske programmer som kan øke legenes aksept av behandlingsmetoden.

Dusa skriver i resultatrapporten at de har hatt positive resultater på alle de tre områdene, men det har foreløpig ikke gitt utslag i økt salg.

Økende underskudd

Dusa omsatte i første kvartal for kun 143.000 dollar, mot 1.325.000 dollar i samme periode i fjor. Årets omsetning er kun salg av Kerastick, mens fjorårstallene inkluderte milepælsutbetalinger, forskningsstøtte og utviklingsinntekter.

Underskuddet endte på 3,57 millioner dollar for kvartalet, mot 2,87 millioner i første kvartal 2002.

Les også: PhotoCure reduserte underskuddet(Ny)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere