RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure med første overskudd

Sist oppdatert:
Farmasikonsernet PhotoCure har lagt frem sitt første kvartalsvise overskudd, og kan vise til en kraftig økning i inntektene. Det er en milepælsutbetaling som trekker opp
Overskuddet for andre kvartal endte på 7,6 millioner kroner, mot et underskudd i samme periode i fjor på 27,2 millioner kroner, og et underskudd på 18,5 millioner i første kvartal. Dette er det først eoverskuddet is elskapets historie.

Milepæl trekker opp

Driftsinntektene endte på 25,3 millioner kroner, inkludert en milepælsutbetaling fra distributøren Galderma på 16,1 millioner i kvartalet. I samme periode i fjor hadde farmasiselskapet en inntekt på 4,6 millioner på driften, mens inntektene i første kvartal i år var på 10,4 millioner.

PhotoCures driftskostnader er markert ned i forhold til samme periode i 2002, og endte på 21,5 millioner kroner, mot 34 millioner i fjor, og 34,3 millioner i første kvartal i år.

Metvix ruller videre

PhotoCures legemiddel for behandling av forstadier til hudkreft og hudkreft, Metvix, har i løpet av andre kvartal blitt rullet ut i Storbritania, samtidig som det er opprettet opplæringssentre i Tyskland og Storbritannia

Markedsføringen av Metvix® i de nordiske landene har nådd
I Noden er det nå nærmere 150 kliniske sentre tilbyr Metvix behandling og refusjonsavtale for behandlingsmetoden er på plass i Norge og i deler av Danmark.

Når det gjelder Hexvix, så jobber PhotoCure der sammen med tyske Karl Storz GmbH mot en kombinert markedsføringstillatelse i USA for bruk av Hexvix og Storz D-light-syste til påvisning av blærekreft.

PhotoCures første markedsføringssøknad for Hexvix ble sendt til Sverige i desember 2002 som et første ledd i prosessen mot full europeisk godkjennelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere