RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure med lovende kvisebehandling

Sist oppdatert:
Legemiddelselskapet PhotoCure har avsluttet en pilotstudie som viser at deres fotodynamiske behandling er bra for behandling av kviser
PhotoCure, som står bak legemiddelet Metvix, melder fredag at de har hatt svært lovende resultater i en pilotstudie mot kviser, eller akne som det heter i medisinsk terminologi.

Studien omfattet 30 pasienter fra tre nordiske sykehus/klinikker, og ble gjennomført for å sammenligne effekten av Metvix mot placebo i pasienter med moderat til alvorlig akne. Resultatene viser at Metvix gir en betydelig større reduksjon i antallet inflammatoriske kviser enn placebo 12 uker etter behandling.

Kviser er et vanlig hudproblem som kan berøre inntil 85 prosent av alle ungdommer. Av de som søker medisinsk veiledning, har omtrent 50 prosent moderat og 20 prosent alvorlig akne. Dagens behandlingstilbud til disse pasientene omfatter antibiotika og isotretinoin, som begge kan ha betydelige bivirkninger.

Det er derfor et klart medisinsk behov for en effektiv lokalbehandling med god sikkerhetsprofil for disse pasientene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere