RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure reduserte underskuddet(Ny)

Sist oppdatert:
Farmasiselskapet PhotoCure reduserte underskuddet i første kvartal, men har fortsatt et stykke igjen til breakeven
PhotoCure hadde inntekter på kun 10,4 millioner kroner i første kvartal 2003, sammenliknet med 3,7 millioner kroner for samme periode i 2002. Underskuddet for perioden utgjorde 18,5 millioner kroner, noe som var en forbedring fra første kvartal i 2002 da underskuddet utgjorde 29,5 millioner kroner.

Det viktigste for PhotoCure det siste kvartalet er lanseringen av legemiddelet Metvix i Tyskland, og nå i mai i Storbritannia. I tillegg har produktet blitt godkjent som legemiddel for behandling av forstadier til hudkreft i Australia.

Når det gjelder det viktige amerikanske markedet, så er Metvix fortsatt til godkjennelse hos de amerikanske helsemyndighetene, men det opplyses at det skal vær vurdert "godkjennbar".

I det nordiske markedet har PhotoCure nå utplassert 208 lyskilder som brukes i forbindelse med aktivering av virkestoffet i Metvix. Disse er installert ved 134 medisinske sentre.

Når det gjelder selskapets andre hovedprodukt, Hexvix, som er i godkjennelsesfasen for behanding av blærekreft, så er en søknad om markedsføringstillatelse sendt til svenske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere