RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure sikre på USA-godkjennelse

Sist oppdatert:
Farmasiselskapet PhotoCure har lagt frem et nytt kvartalsunderskudd, men er nå sikre på at de regulatoriske forholdene for Metvix i USA vil løse seg
PhotoCure fikk et underskudd i tredje kvartal på 14,8 millioner kroner, mot minus 17,1 millioner i samme periode i fjor. Omsetningen endte på 10,2 millioner kroner, mot 7,7 millioner i samme periode i fjor.

Tidligere i høst gikk PhotoCure på en smell hos de amerikanske helsemyndighetene, da den rådgivende komiteen ikke gikk inn for godkjennelse av Metvix til behandling av hudkreft. Nå sier imidlertid adm. direktør Vidar Hansson i PhotoCure at de forventer å bli godkjent.

- Vi fortsetter søknadsprosessen med Metvix på tross av forsinkelsen som oppstod på grunn av anbefalingen fra FDAs rådgivningskomité. Vi er sikre på at vi får endelig godkjennelse både for premaligne hudlesjoner (aktinisk keratose) og basalcellekarsinom, også i USA. Nå fokuserer vi på å jobbe videre med laseringen av Metvix i Europa, slik at vi opprettholder jevn vekst i Metvix-salget, sier Hansson i en kommentar.

Ifølge rapporten jobber Galderma, som har salgsansvaret, nå med planene for lansering i ytterligere fen land. I tillegg er det søkt om markedsføringstillatelse i Sør-Afrika.

Når det gjelder markedsføringstillatelsene for Hexvix, så opplyser PhotoCure at de har fått de første regulatoriske tilbakemeldingene og at disse var positive. Det er de svenske helsemyndightene som forestår godkjennelseprosessen for det europeiske markedet.

- PhotoCure skal nå besvare enkelte spørsmål relatert til søknaden, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere