RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PhotoCure-studie publisert

Sist oppdatert:
Det er nå publisert en studie etter testing av PhotoCures Metvix på pasienter med alvorlig akne. Resultatene er positive for konsernsjef Kjetil Hestdal, men ikke uten merknader.
Det er British Journal of Dermatology som i sin nettutgave har publisert den nye studien hvor PHotoCures fotodynamiske behandlingsmetode med legemiddelet Metvix er brukt på akne.

Dette er et såkalt utprøver-initiert klinisk forsøk, med andre ord ikke i regi av selskapet selv.

Forsøket ble gjort ved Bispebjerg Hospital, Københavns Universitet, med professor Hans Chr. Wulf som hovedutprøver.

Forsøket er ifølge PhotoCure en blindet, randomisert og kontrollert studie som sammenligner en gruppe pasienter som har fått Metvix PDT med en ubehandlet kontrollgruppe med henblikk på behandling av moderat til alvorlig akne (kviser) i ansiktet. Forsøket er gjort i 36 pasienter.

- Resultatene viste 68 prosent reduksjon i betente kviser i Metvix-gruppen, og ingen endring i kontrollgruppen. Bivirkningene omfattet smerte og rødhet. Forfatterne konkluderer at Metvix PDT er en effektiv behandling for akne, men at behandlingsregimet må optimaliseres for å redusere bivirkningene.

- Vi er glade for å se at resultatene i dette forsøket gjort av professor Wulf bekrefter resultatene fra vårt eget pilotforsøk som ble offentliggjort i 2005. Vi arbeider nå med utviklingsplanen for dette prosjektet, sier konsernsjef Kjetil Hestdal i PhotoCure i en kommentar.

PhotoCures konkurrent Dusa Pharamceuticals har nylig offentliggjort resultatene klinisk fase II studier for sitt konkurrerende legemiddel Levulan PDT på samme type pasient gruppe. Konklusonen fra denne studien var ikke helt entydige.

Les mer her: PhotoCure-konkurrent gruset i USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere