*Nettavisen* Nyheter.

Phuket er fullt

Thailandske myndigheter vil begrense antallet turister til Phuket. – Ingenting er bedre, mener Star Tour.

30.01.07 13:33

(SIDE2): - Ingen ønsker seg et nytt Mallorca, sier informasjonssjef hos Star Tour, Lena Petersson, og viser til den eksplosive turistutbygging på den spanske ferieøya på 90-tallet.

Maks fem millioner
Hun ønsker tiltakene for å begrense turisttrafikken til Phuket velkommen, og det til tross for at charterselskapet hver vinter sender tusenvis av nordmenn til denne populære halvøyen på den thailandske vestkysten. Et tak på fem millioner turister i året er bare positivt.

- Alle aktørene i reiselivet ønsker en bærekraftig turisme. Thailand, og Phuket spesielt, er en ung turistdestinasjon, så her er det bare fint om de blir mer restriktiv i forhold til antallet besøkende, sier Petersson.

Hun mener myndighetene nå utviser et skjønn helt etter læreboka.

- Dette er ikke mindre enn fantastisk og ingenting er bedre for de av oss som benytter seg av dette reisemålet. Myndighetene tenker heldigvis langsiktig med dette tiltaket.

Miljøet under press
Petersson tror dette tiltaket nå åpner opp for andre områder av Thailand. Samtidig vil en begrensing av utbyggingen på halvøya Phuket gjøre godt for miljøet og i tillegg til at naturlige attraksjoner ødelegges av masseturismen.

Allerede nå lider Phuket av økt bil- og motorsykkeltrafikk på veiene, et vann- og avløpssystemet som sliter og strendene fylles opp av for mange mennesker og avfall, skriver Phuket Gazette.

Thailand har de siste årene seilt opp som turistenes charterfavoritt. Økningen av norske feriegjester har vært enorm og flere svensker drar nå til Thailand enn Gran Canaria. På det meste kommer det 7000 turister til halvøyen på en dag.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.