RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pickupcat-sjefen i Økokrims klør

Sist oppdatert:
Pickupcat-sjefen Dag Aavitsland er utlevert til Norge fra Frankrike etter anmodning fra Økokrim
Aavitsland har etter utlevering meldeplikt for politiet etter å ha blitt tiltalt etter den såkalte investorbedrag paragrafen. Saken er ifølge Dagens Næringsliv ventet å komme opp på senhøsten i år.

Utleveringen kommer først etter at Aavitsland i flere år har ikke har svart på Økokrims forkynnelse av dommen på hans adresse i Frankrike. Tiltalen forelå allerede i 2002, og Kredittilsynet anmeldte Aavitsland til Økokrim for seks år siden.

Det var i juli i år at Aavitsland ble utlevert til Norge.

Bakgrunnen for saken er to meldinger sendt ut av skipskonseptselskapet Pickupcat som var et av selskapene i det norske unoterte markedet i slutten av 1990-tallet. Aavitsland var gründer, daglig leder og hovedaksjonær i selskapet som det ble spekulert høyt i.

De to meldingene inneholdt meldinger om at en omfattende kontrakt som ville gi selskapet betydelige lisensinntekter fra og med slutten av 1998 var undertegnet. I tillegg ble det sendt ut melding om at selskapet var sikret en emisjon.

Ingen av delen slo til og konseptet og selskapet døde hen i 1999.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere