Gå til sidens hovedinnhold

Piers Morgan raser mot IS-bruden Shamima Begum: - Du kan råtne i helvete!

Den engelske programlederen har absolutt ingenting til overs for 19-åringen som ønsker seg tilbake til Storbritannia.

Programlederen for «Good Morning Britain» er kjent for å snakke «rett fra levra», og i dette tilfellet langer han ut mot Shamima Begum, IS-bruden som har skapt stor debatt i Storbritannia.

Les også

IS-bruden Shahima Begum syntes at halshugginger var «ok» - nå vil hun hjem

- Dra til helvete og du kan råtne der, skriver en rasende Morgan i en kommentar for Daily Mail.

53-åringen forteller videre at 19-åringen selv valgte å reise til Syria for å være sammen med «verdens verste terrorister», for å ha sex med dem, lage mat til dem og elske dem.

- Forrædere

Morgan ønsker at flere land står sammen mot IS-bruder og andre sympatisører, som nå ønsker seg hjem etter at IS mistet grepet sitt i Irak og Syria.

Les også

Solberg: IS-krigere kan vende hjem, men blir straffeforfulgt

- Dette er forrædere som redde sengen til IS-krigere, nå kan dere like gjerne råtne i helvete med dem! tordner programlederen i samme leserinnlegg.

Ber om å få komme hjem

Leserinnlegget til Piers Morgan kommer i kjølvannet av at 19 år gamle Shamima Begum ønsker å returnere til Storbritannia.

Dette etter å ha rømt fra England til Syria som 15-åring, så giftet seg med en IS-kriger og fått barn. I et intervju med Sky News forteller en åpenhjertig 19-åring, hvorfor hun ønsker å dra hjem igjen.

Les også

Trump ber Europa hente hjem 800 IS-krigere

- Jeg var bare en husmor. Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Jeg håper at på vegne av meg selv og barnet mitt at de lar meg returnere, fordi jeg kan ikke bo i denne flyktningleiren for alltid, sier Begum til Sky News.

Hun forteller videre at hun aldri gjorde noe galt i løpet av de fire årene i Syria, og at det bør vektlegges i avgjørelsen om å få lov til å reise tilbake.

Lytt til dette intervjuet med ekspert Sofie Alexandra Engli Høgestøl, en av tre forfattere av boken "Fremmedkrigere" hvor hun blant annet snakker om kvinner som lager mat til en fremmedkriger. Deltar de i krigen? Og hva med barna til fremmedkrigerne, bør vi hente de hjem?

Kommentarer til denne saken