RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Piff opp vintersexen

Vinteren gjør oss slitne og trøtte. Hvordan skal vi få piffet opp sexlivet igjen?

(SIDE2): Regnet faller hver gang du ser ut av vinduet. Mørket er over deg nesten hele dagen. Det er fortsatt lenge igjen til vår, sol og ferie, og julen er definitivt slutt.

Det blir ikke bedre av at kroppene våre er gjemt bort bak store gensere og at brunfargen fra i sommer for lengst er borte.

Er det rart vi ikke orker å ha like mye sex som ellers i året?

Viktig med nærhet
Side2s spaltist Cecilie Kjensli, sexpirator og daglig driver av orgasmesenteret Cpunktet.no , er også lei av tiden vi er inne i.

- Vanligvis liker jeg alle årstider, men denne vinteren, eller kanskje det er mer riktig å si utvidede høsten, holder på å gjøre meg sprø. Mørke regnværsdager kan være kos det, men ikke når de blir til uker, sier hun.

Når kveldene er mørke og dystre, synes mange av oss at sofakroken er mer fristende enn utelivet. Siden vi uansett er mest hjemme, synes Kjensli at vi like gjerne kan bunkre opp med filmer, et stort pledd og kose oss i armkroken til hverandre.

- Nærhet og det og sitte tett sammen gir følelsen av deilig fellesskap, og når man først sitter der så oppstår det kanskje litt kribling i kroppen også. Noe annet som kan anbefales er å slå av TVen tidligere en vanlig og hoppe oppi senga under en stor dobbeltdyne, sier hun.

Frisk luft
Men hva skal vi gjøre for å vekke opp sexlysten igjen?

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si dette, men frisk luft og mosjon er tingen, for da føler du deg mye bedre og det smitter over på sexlivet. Forøvrig er det lurt å ha sex selv om man ikke er så kåt til å begynne med, for det blir man lett med litt innlevelse, og det virker inn på humøret, sier Kjensli.

Hun trekker frem at vi blir mer tilfredse av gode orgasmer, og at vi da kommer lettere gjennom de tunge, mørke dagene.

- Men det er lov å ta det med ro også. Man skal ikke pese på og gjøre ting man ikke vil, sier hun.

Les mer om sex her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere